Hastanemiz İlkleri Başarmaya Devam Ediyor
14 Kasım 2017

Yakın zamanda Türkiye’nin 18. Anne Dostu Hastanesi olma başarısı gösteren Besni Devlet Hastanesi şimdi de ‘HIMSS Dijital Hastane Seviye 6’ olmanın haklı gururunu yaşıyor.

Başhekim Yardımcısı Uzm.Dr. Burhan DOST yaptığı açıklamada; Palyatif Bakım Merkezimizde uygulamaya başladığımız bu sistemde hastanın servise yatışı yapıldığında, hastanın koluna takılan dijital bileklik sayesinde hastaya yanlış ilaç uygulama hatası ortadan kaldırıldığını belirten Dost, "Sistem hem hastaya yazılan ilacı hem hastayı doğrulamadan asla tedavi uygulamasına izin vermiyor. Hemşirelerimiz hasta bilgilerini tabletlerle hasta başında alıyor. Doktorlarımız gecenin hangi saatinde olursa olskun hastanın bütün tetkik ve tedavilerini cep telefonundan görebiliyor. Gerek görürse evden hastaya tedavi ekleyebiliyor. Böylece acil durumlarda zaman kaybına bağlı hasta zararı da en aza indiriliyor. Ayrıca hastanemizde kurulan bu sistem sürekli olarak sağlık çalışanlarına, kişiye ve kişinin hastalığına özel uyarılar vererek, hastalarımızın doğru tedaviyi almalarına yardımcı oluyor. Hastanın önceden kullandığı ilaçlarla, doktorun yeni yazdığı ilaçlar arasında bir etkileşim varsa, hastanın tahlil sonucu neticesinde ilacın bırakılması ya da dozunun yükseltilmesi gerekiyorsa, kullandığı ilaçla birlikte yememesi gereken gıdalar varsa, hekimin yazdığı ilaca hastanın alerjisi bulunuyorsa, sistem doktorun ekranına ve cep telefonuna mesaj göndererek doktora hatırlatmada bulunuyor. Böylece ilaca bağlı hasta zararı da bu sistem sayesinde sıfıra iniyor. Hastalarımız akciğer filmini, tahlillerini taşımak ve evrak işleriyle uğraşmak zorunda kalmıyor, cihazlarımıza kurduğumuz PACS sistemi sayesinde bütün tetkikler sonuçlandığı anda doktorun ekranına düşüyor. Tekrarlayan istemlere gerek kalmıyor.’ Dedi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Başhekim Op. Dr. Ali HELLİ, Sağlık Bakanlığının da desteklediği ve Türkiye’de sayılı hastanelerin sahip olduğu bu Seviyeye hastanemizi getirebilmek için kurduğumuz ekip ile gece gündüz çalışarak Medipol Üniversitesi tarafından yerinde ziyareti sonrası bu belgeyi hakettik. Teknolojinin son hızla ilerlediği günümüzde hastanemiz olarak seyirci kalmamamız gerektiğini düşündük ve çalışmalarımıza başladık. Bu süre zarfında gerek hekim arkadaşlarım gerekse Palyatif Bakım Merkezimiz hemşireleri , Gerekse Bilgi İşlem Biriminde çalışan arkadaşlarımız yoğun bir gayret sarfetti. Bunların neticesinde HIMSS STAGE 6 unvanını kazandık.

Bu konuda bizlere desteklerini esirgemeyen İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Erdoğan ÖZ’e ve tüm Besni Devlet Hastanesi çalışanlarımıza bizlere bu gururu yaşatmalarından dolayı çok teşekkür ediyor. Saygılarımı Sunuyorum.’ Dedi.
23517490_998111070328029_2366367434801792080_n.jpg