Uzman Doktorumuzun maruz kaldığı fiziksel şiddet olayı ile ilgili Başhekimimiz Op.Dr.Ali HELLİ’nin basın açıklaması
05 Ocak 2018

Değerli basın mensupları, kıymetli ve özveriyi ilke edinmiş mesai arkadaşlarım , pek muhterem Besnili ’ler ;

Ülkemizin farklı yerlerinde sağlık çalışanlarımız gerek sözel gerek fiziksel şiddete maruz kalmaktadır. Sağlık çalışanları ailesinden ve sosyal yaşamlarından ödün vererek gece gündüz çalışmaktadırlar. Sağlıkta şiddetin artması neticesinde, sağlık çalışanları huzursuz, mutsuz ve geleceklerinden endişe duyarak yaşamaktadır.Sağlıkta artarak devam eden saldırı ve şiddet olayları sınır tanımıyor. Buğün burada sağlıkta şiddetin bir yenisini daha kınamak için toplanmış bulunuyoruz. Hastanemiz de tek çocuk hastalıkları uzmanı olarak görev yapan hekim arkadaşımız; dün ne yaptığını bilmez, hakkını kaba kuvvetle arayan bir şahıs tarafından darp edilmiştir. Adını başarılı sağlık haberleri yapmaya ilke edinmiş hastanemiz ve Besni halkı adına büyük üzüntüye yol açmıştır.Sağlık çalışanlarına yapılan şiddet, artık tehlikeli boyutlara ulaşmıştır. Sağlıkta artan şiddet neticesinde personelin moral ve motivasyonu bozulmakta, çalışma şevkini kırmakta ve sağlık personelini yıpratmaktadır. Kamu görevi nedeniyle sağlık çalışanlarına karşı yaralama, tehdit ve hakaret fiillerinin işlenmesi halinde, mağdur kişinin şikayeti aranmaksızın sağlık kurumlarında görevli olan hastane polisi başta olmak üzere yetkili kolluk kuvvetlerince doğrudan işlem tesis edileceğini, ilgili Cumhuriyet Savcısına bilgi verilerek talimatları doğrultusunda gerekli soruşturma işlemine başlanacağını belirtmek isterim.
     İlçemize yakışmayan bu üzüntülü olayın son olmasını ve darp olayını gerçekleştiren şahsın Adalet önünde hak ettiği cezayı almasını diliyorum.

• 26166696_1025259357613200_511768884322778021_n.jpg
  • 26167223_1025259360946533_5311894976129116310_n.jpg